martes, 15 de julio de 2014

Open Hardware - Clone Wars

Fa ja un any i pico que vaig començar l'aventura de construir-me la meva pròpia impressora 3D. Buscant per internet vaig trobar Clone Wars, una fantàstica comunitat on podia realitzar aquest repte.

Cal remarcar que tot el software i les especificacions del hardware que s'utilitzen per construir la impressora són lliures. És a dir, està lliure de patents i restriccions comercials. Es pot utilitzar/modificar lliurement.

El primer problema que em vaig trobar va ser escollir la impressora a construir, ja que hi havien molts models a triar. Vaig decidir construir el model que estigués més documentat, i em vaig decidir per la Prusa Iteració 2. Vaig començar a comprar les peces i muntar-les!

Primeres proves amb els motors

El procés de muntatge/calibració de la impressora no és trivial. Vaig utilitzar uns videotutorials que t'expliquen pas a pas que has de fer per minimitzar el risc de patir problemes i contratemps. Al final del llarg procés de muntatge, vaig imprimir algunes peces com la del següent video.


Impressió d'una peça per aguantar l'electrònica a la mateixa impressora

No tinc formació en electrònica ni mecànica, però qualsevol persona amb ilusió, ganes i no gaires diners es pot construir la seva impressora. He tingut bastants problemes pel camí, però la comunitat m'ha ajudat en tots els problemes que he tingut. A veure si algu s'apunta a construir-se la seva pròpia impressora 3d. Jo n'he convençut a dos!!0 comentarios:

Publicar un comentario